Ovoce a zelenina do škol

Projekt Ovoce do škol byl v České republice zahájen ve školním roce 2009/2010. Jedná se o projekt Evropské Unie, jehož cílem je přispět k trvalému zvýšení spotřeby ovoce a zeleniny, vytvořit správné stravovací návyky ve výživě dětí a tím zároveň bojovat proti dětské obezitě. Cílovou skupinou projektu jsou žáci prvních až pátých ročníků základních škol, kterým je zdarma dodáváno čerstvé ovoce a zelenina nebo ovocné a zeleninové šťávy. 

Naše škola je do projektu zapojena od školního roku 2010/11. Pro školní rok 2014/15 změnil projekt svůj název na "Ovoce a zelenina do škol". Od roku 2015-2016 je rozvážka ovoce 1 x týdně.

Mezi doporučené produkty pro dodávky „Ovoce a zelenina do škol“ lze zahrnout následující: jablka, mandarinky, pomeranče, banány, hrušky, mrkve, ředkvičky, rajčata, hroznové víno, broskve, nektarinky, okurky, švestky, blumy, kedlubny, jahody, papriky, meruňky, kiwi, hrachové lusky, ananasy, grepy, pomela, ovocné nebo zeleninové saláty a ovocné nebo zeleninové 100% šťávy.

Základním cílem projektu „Ovoce do škol“ je přispět k trvalému zvýšení spotřeby ovoce a zeleniny, vytvořit stravovací návyk ve výživě dětí.

Více informací o projektu na www:

http://www.ovocedoskol.szif.cz/web/Default.aspx?aid=143

Logo

tisk Tisknout   ↑ Nahoru

loader Načítám...

Opakujte si